Forandringsfaser under genopretning efter stofmisbrug

Forandring skulle komme indefra, sagde en berømt helgen. Og visdomsordene gælder i tilfælde af narkotikamisbrug med sikkerhed. For de fleste mennesker, der uvilligt er blevet draget til en rehabilitering eller et terapicenter, kommer epiphanyens øjeblik først, når de er klar over, at de er forandringsagenter.
I modsætning til de fleste fysiske lidelser, der kan tage hvor som helst mellem en uge og en måned at blive helbredt, kan stofmisbrug, især hvis man har været i det i årevis, blive til en bane i ens liv. Mere vigtigt er det, selv om en detox kunne få lægemidlerne ud af ens system, er det sværere at få ham eller hende fra medikamenter, selv efter en detoxterapi.
Estimater påpeger, at næsten 50 til 90 procent af mennesker lider af en remission eller tilbagefald efter detox og rehabilitering. Tallene er betydeligt højere for personer, der kun har gennemgået en detox. Dette skyldes, at i modsætning til de fleste fysiske lidelser er stofmisbrug indtastet i hjernen.
Når man eksperimenterer med speedball, kokain eller lyserginsyre-diethylamid (LSD), er der aftryk tilbage i de centrale områder i hjernen, der er forbundet med hukommelse og belønning. Som et resultat mindes et individ igen og igen om de euforiske glæder ved ekstase. Når først personen er klar over, at han eller hun er forandringsagent, er det lettere at begrænse negativ opførsel og chancerne for eftergivelse.
alkoholbehandling
Seks stadier af ændringer er blevet understreget af Prochaska og DiClemente i deres transteoretiske model, der forklarer ændringerne i adfærd hos stofbrugere før og efter terapi. De stadier eller faser af ændringer, som en bruger kunne gennemgå, er understreget nedenfor:
Forhåndsovervejelse: Det er den tilstand, hvor stofbrugeren endnu ikke skal gøres opmærksom på eksistensen af ​​et problem. De fleste mennesker, der bruger stoffer, især teenagere, er ikke klar til at erkende, at de har et problem. De lever konsekvent i benægtelsestilstand. Tilsvarende er voksne, der ikke søger behandling for deres medikamentinducerede opførsel og retfærdiggør deres narkotikamisbrug som et middel til at komme over deres eksistensielle onde, i forudgående overvejelsesfase.
Overvejelse: Dette er den fase, hvor individet bliver opmærksom på fordele og ulemper ved hans eller hendes stofmisbrugsmæssige opførsel, såsom hjemløshed og arbejdsløshed. Han eller hun er dog stadig usikker på at investere tid og energi i behandlingen på grund af de uforudsigelige resultater. Derfor kommer ønsket om at ændre sig over en periode først efter at have vejet alle faktorer.
Forberedelse: I forberedelsesfasen er brugerne mentalt forberedt til at blive under behandling og er klar til at eje ansvaret for konsekvenserne. Dette trin åbner døren til at tage en livsændrende beslutning ved at forberede sig på alle forberedelser. Nu går den enkelte endelig ind i et program, hvad enten det drejer sig om et 12-trins-program eller et ambulant program til afgiftning, terapi og rådgivning.
Handling: Handlingsstadiet opstår, når personen bevidst praktiserer adfærd med eller uden hjælp fra familie og kammerater, der styres mod et liv uden stofmisbrug. For at sikre mental, fysisk og følelsesmæssig bedring, bruger brugerne programmer til genopretning af afhængighed. På nuværende tidspunkt er patienten opmærksom på de triggere, der er ansvarlige for at motivere til praksis for misbrug. Det er en test af hans eller hendes viljestyrke. Bortset fra de regelmæssige besøg hos en rådgiver, kunne man falde tilbage på de midler, der er blevet prøvet og testet, såsom at “journalføre” eller deltage i “anstrengende øvelser” for at besejre trangen. Den legendariske rocker Eminem løb angiveligt 17 miles hver dag for at sikre, at han forblev ren. For mange er motion en af ​​de bedste måder at forblive edru på, da det giver et betydeligt “endorfin” rush.
Vedligeholdelse: Jo længere der er ædru, jo mindre er chancerne for at blive vidne til et tilbagefald. Man kan forblive edru ved at opretholde livsstils- og adfærdsændringer, såsom regelmæssig træning, kostændringer, positiv tænkning osv. Og som tidligere nævnt er brugerne relativt opmærksomme på triggerne og er i stand til at beskytte sig mod dem ved at tage forsigtighedsforhold foranstaltninger. En tidligere undersøgelse med hensyn til alkoholmisbrug fandt, at chancerne for et tilbagefald falder drastisk, når man er i stand til at forblive edru i fem år. Undersøgelserne om remission i tilfælde af alkoholisme har antydet, at risikoen for tilbagefald efter fem års undladelse er omkring 15 procent.
Opsigelse: I opsigelsesfasen er en bruger ekstremt klar over sine mål og er klar til at bære enhver form for tab for at holde sig til hans eller hendes forpligtelse til nøgternhed. Han / hun betragter det som en umulig idé at vende tilbage til sin tidligere livsstil og adfærd.

Published
Categorized as Blog

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *